1. ДОСТАВКА – Поръчаните артикули ще бъдат доставени до указания от Вас адрес с куриерска фирма или до офисът на куриера във Вашия град след уточняване. Стойността на транспорта се заплаща от клиента и е фиксирана независимо от броя на поръчаните артикули. Тоест колкото повече продукта поръчате наведнъж, толкова по-евтин ще бъде транспорта. Стойността на доставката е 19.00 лв с ДДС.

След като при нас постъпи Ваша заявка, наш сътрудник ще се свърже с Вас, за да уточни всички подробности свързани с доставката. Пратката, която Ви изпращаме е с наложен платеж, тоест Вие заплащате стойността на избраните от Вас продукти плюс цената за доставка.

Възможно е да платите и по електронен път, чрез най-популярната международна система за онлайн разплащания Paypal, която позволява закупуването на стоки чрез дебитни и кредитни карти. Системата за плащане е напълно сигурна и е извън нашият сайт: тоест никакви данни за Вашите кредитни или дебитни карти, няма да бъдат обработвани и изисквани от нас.Всички такси по обработка на плащането са за сметка на клиента. След като получим потвърждение за разплащане, ние преминаваме към изпълнение на доставката.
2. РЕКЛАМАЦИИ – В случай, че получените продукти не изглеждат така както са показани на снимката, на следващия ден Вие можете да ни ги изпратите обратно , за да бъдат заменени . Осветителните тела не трябва да са използвани, с нарушен търговски вид или с каквито и да било повреди.Разходите по връщането са за наша сметка.

Всички осветителни тела се изпращат до клиента с опция – „Преглед на стоката преди плащане“ – тоест вие имате право да проверите пратката, която ви доставя куриерската фирма и ако всичко е наред да заплатите стойността на наложения платеж. Ако забележите дефект, не приемайте пратката. Всички пратки изпращани от Сириус ООД са застраховани.

Гаранционният срок на всички предлагани от Сириус ООД осветителни тела е 24 месеца. Рекламации се приемат в магазинната ни мрежа или на тел. 02/ 951 63 00.

Рекламация при явни дефекти се предявява в рамките на 3 работни дни след закупуването на стоката, а при скрити дефекти при откриването им, но не по-късно от срока на гаранцията им. Разходите по връщането на продукт, свързан с рекламация и изпращането на нов се поемат от клиента.

Съгласно чл. 120 от Закона за Защита на Потребителите, независимо от търговската гаранция, продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с дoговора за продажба съгласно този закон.

При отстраним дефект продуктите се отремонтират в срок от 20 работни дни.

3. Закон за защита на потребителите – Отказ от сключен договор и възстановяване на заплатената цена:

На основание чл. 55, ал.1 ЗЗП Купувач, който има качеството на потребител по смисъла на ЗЗП в седемдневен срок от доставката има право без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор, като върне поръчаната стока при следните условия:

3.1 Потребителят предварително писмено да информира „СИРИУС“ ООД, на следният имейл адрес: eshop@sirius.bg, че на основание чл. 55, ал.1 ЗЗП се отказва от договора, като задължително посочи банкова сметка по която да му бъде възстановена заплатената от него цена на върнатата стока.

3.2 Стоката да бъде върната с куриерска фирма като разходите по доставката са за сметка на клиента.

3.3 Всички транспортни опаковки да бъдат запазени и с ненарушена цялост и търговски вид.

3.4 Задължително стоките трябва да са придружени от всички документи по продажбата ( касова бележка, фактура или гаранционна карта), както и от писмен отказ от договора/поръчката.

3.5 Стоката следва да бъде върната с ненарушена цялост, без дефекти, без липсващи части и с цялата окомплектовка. Да не са правени опити за разглобяване на стоката. Да не са на лице повреди, причинени от клиента поради невнимателно транспортиране, неправилна употреба или неспазване изискванията на производителя.

В случай, че потребител се възползва от правото си по чл. 55, ал.1 ЗЗП при положение, че е изпълнил посочените по – горе условия, „СИРИУС“ ООД се задължава да му възстанови заплатената цена по банков път (по посочената по реда даден по – горе банкова сметка) в срок от 30 дни от връщането на стоката, съгл. чл.55 ал.6 ЗЗП. „СИРИУС“ ООД предоставя възможността за подмяна на върнатата стока с друг/други продукти, като разликите в стойността се връщат от „СИРИУС“ ООД или се доплащат от клиента в зависимост от конкретният случай.

При дефект в следствие неправилна експлоатация производителя не приема рекламация! Рекламацията се приема само при представяне на гаранционна карта с печат, касов бон или фактура!