Рекламно осветление

Рекламното осветление е предназначено да привлича клиенти в магазини, заведения, търговски площи и др. Често пъти именно то хваща погледа на случайните минувачи и им въздейства така, че да пожелаят да посетят рекламираният обект. Естествено, рекламно осветление може да бъде използвано заедно с други рекламни материали като табели, билбордове, знаци и др

Основните лампи при създаването на рекламни осветителни тела са : луминисцентни лампи, прожектори, неон и светодиоди.

Най-обикновеният вариант е изграждането на т.нар. „светещи кутии“, в които ако размера позволява се поставят луминисцентни лампи. Друг вид рекламно осветление е осветяването на билборд или табло с прожектори. Прожекторите обикновено са с метал-халогенни лампи, с висока мощност и задължително клас на защита от проникване на вода.

Неоновите лампи бяха модерни дълго време, благодарение на възможността за сложни форми, голямото разнообразие от цветове и ефекта , който създават. Напоследък навлизането на светодиодното осветление, промени чувствително технологиите. Предимствата на LED технологията са много – дълъг живот, ниска консумация на енергия, възможност за сложни форми, безкрайни цветови опции – благодарение на RGB моделите и др.