Градинско осветление

Влезте във вашия екстериорен оазис. От най-малките дворчета и кокетни балкони до огромните градини, ние всички ценим външното място което притежаваме и свободата която то ни дава. В тази статия ще откриете най-важните предимства, които може да постигнете с екстериорното или градинско осветление и осветителни тела.
Сигурност за Вашия дом – къщите с адекватно екстериорно осветление не са от най-привлекателните за крадците. Грабителите предпочитат да се насочат към обекти без осветление или лошо подбрани осветителни тела. Правилното осветяване около дома ви може сериозно да намали риска от криминални инциденти.
Посрещане – добре направеното осветление ще насочи и посрещне гостите във Вашия дом. Светещите пътеки са идеален начин да укажете пътя към входа или различни разклонения, така че гостите лесно да намерят пътя в тъмното, без да се заблудят.
Външно забавление – Хората обичат външните пространства, използват светлината за забавление през нощта и създават допълнителните акценти в осветлението. Спот осветление може да бъде използвано, за да се подчертаят различни елементи от градината – дървета, храсти, фонтани, алпинеуми, статуи – създаващо подходящата атмосфера.
проект на градинско осветлениеПроектирайте сами външния изглед – Прожекторното осветление е фантастична идея за осветяване на Вашия дом и придаване на драматичен вид на самата архитектура. Може също да бъдат осветени големи и величествени дървета. Дори традиционна пейка, ако е добре осветена може да изглежда много по-интересно.
Изграждането е лесно и повечето от предлаганите в магазин SIRIUSосветителни тела могат да бъдат инсталирани от сръчен човек.
Какво е IP означението? – IP е международен начин, за да се опише защитата от вода и твърди обекти, които могат да проникнат в осветителното тяло. IP означенията се представят от две цифри. Първата определя защитата от проникване на твърди обекти, като прах. Втората е за нивото на защита спрямо проникване на вода. Колкото по-големи се числата, толкова по-добре е защитена лампата.
Съвети за външното / градинското осветление
1.
 Обектното осветление създава настроение или атмосфера и създава отправна точка в екстериорното осветление. Винаги прикривайте светлинния източник, когато проектирате външното осветление – може да го сложите зад храст, клон или камък.
2. Акцентирайте върху някои специални елементи във Вашата градина, посредством спот осветление, като този начин на осветяване работи най-добре при осветяване в посока от земята нагоре.
съвети за градината3. Осветлението на пътеките е чудесен начин за указване на пътя, за подобряване на безопасността, сигурността и видимостта през нощта. Избягвайте поставянето на осветление от двете страни на пътеките, освен ако не искате да постигнете ефекта на „самолетната писта”. Поставете осветителните тела в началото на пътеката и в близост до стъпала, за да постигнете оптимално осветление.
4. Не прекалявайте с осветлението. Често загадъчното осветление, създава много повече атмосфера. Сенките могат да изиграят много добра роля. Контраст между осветени и тъмни места ще придаде драматичен ефект, много по приятен от силно осветена с прожектори площ.
5. Поставете вградени осветителни тела в стъпала или тераси, за да си гарантирате безопасност. Магазин SIRIUS предлага множество такива продукти.
6. Помислете за използване на LED осветителни тела. Те имат дълъг експлоатационен живот – до 50 пъти повече от стандартна лампа и са идеални за външни площи, където се налага дълготрайно нощно осветление.
7. Ако живеете близо до морето е добре да изберете външни осветителни тела изработени от неръждаема стомана, която е много по-издръжлива на външни условия.
Безопасност и поддръжка на външно и градинско осветление
За да поддържате всичко в ред и за своя безопасност, на Вашето семейство или домашен любимец има няколко прости правила.
• Никога не използвайте осветителни тела в градината, които не са специално пригодени за външни условия. Само така ще избегнете риска от поражение от електрически ток.
• Почиствайте осветителните тела и лампите в тях, поне веднъж на 3 месеца, за да избегнете замърсяването от вятъра и други замърсители. С времето ефективността на лампите може да спадне значително в резултат от запрашаване.
градински осветителни тела• Проверете кабелите и връзките към електрическия ток, когато почиствате осветителните тела, за да си гарантирате , че всичко ще работи без проблем.
• Ако имате деца или домашни любимци проверете за всякакъв вид проводници, които са останали видими. Има опасност, ако има такива, те да бъдат намерени от малки деца или прекъснати от домашни любимци.
• За неръждаемите осветителни тела е добре да бъдат обмазани с неутрално масло WD40, след което добре избърсани, за да имате перфектно покритие на лампите.
Съвети за включване на градинските осветителни тела
Външното осветление позволява на стопаните да покажат своя дом, неговата архитектура, релефа или различни декорации, пък дори и само за забавление. Когато нощта се спусне, има различни опции за включване на градинското осветление.
* Поставете обикновени ключове за осветление на достъпни и удобни места, близо до вратите или прозорците. Могат да бъдат инсталирани и вътре, за да не се налага да излизате навън.
* Използвайте датчик за движение, който автоматично ще включи осветлението, когато някой се приближи до входната врата или пътеката. Повечето от предлаганите датчици имат настройки, така че да не се включват от домашни любимци или други малки обекти. Те имат и възможност да се настройват да се включват само след залез, за да не се налага да осветяват пътя, когато навън е още светло. Така спестявате енергия.
* Таймер за прецизна настройка на часа на включване.
За професионален съвет относно избора на външни осветителни тела, не се колебайте да се свържете с нас.